Benicarló dedique una única i multitudinària jornada de festa a Sant Antoni

Beneïts els rotllos i les estampetes en la missa del dia de Sant Antoni
18 enero, 2024

Benicarló va festejar dissabte 20 de gener el Sant Antoni 2024, una Festa centenària i declarada d'Interés Turístic Provincial. La pluja enregistrada durant el divendres va obligar a la Confraria de Sant Antoni a concentrar els actes en una única jornada, en què benicarlandos i benicarlandes, a tocant dels visitants, es van bolcar en esta celebració tan arrelada que va tornar a ser multitudinària.

La missa en honor al sant en la parròquia de Sant Bartomeu va ser el primer dels actes convocats. Oficiada pel consiliari de la confraria, mossèn Carlos García Talarn, va estar protagonitzada pels majorals i majorales, la Dama 2024, María Senar Mascarell, i l'Homenatge, Tere Melet Ortiz i Guillermo Palau Fuster. També van acompanyar la confraria l'alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, i una representació de la corporació municipal.

A continuació, en l'altar exterior va tindre lloc la benedicció d'animalets i la rifa del cavallet, el porquet i la cistella. La plaça de San Bartomeu es va omplir de mascotes i es va fer el repartiment de coquetes i l'estampeta 2024.

a a la tarde, a partir de les 18h, va arribar el moment d'encendre la foguerà per cremar el dimoni. Tot seguit, va començar l'única i esperada cavalcada d'enguany, en la qual van desfilar els carros i cavalls. Durant el recorregut també es va fer el llançament de coquetes i es van dir les típiques lloes. Un any més, la Festa de Sant Antoni va omplir els carrers de Benicarló i es va viure amb molta participació.

Benicarló va festejar dissabte 20 de gener el Sant Antoni 2024, una Festa centenària i declarada d’Interés Turístic Provincial.