La Confraria de Sant de Sant Antoni, satisfeta, amb la Festa 2022

La Confraria de Sant Antoni es prepara per viure la festa el proper cap de setmana
16 enero, 2022
¡¡Premis Rifa 2022!!
24 enero, 2022

Benicarló vivia este cap de setmana del divendres 21 i dissabte 22 de gener la Festa de Sant Antoni.Tot i haver sigut una festa marcada encara per la pandèmia, la Confraria de Sant Antoni Abat ha valorat una edició tan especial que ha comptat “amb una molt bona participació i en què tots els actes previstos s’han dut a terme amb prudència, civisme i seguint totes les mesures establertes pels cossos de seguretat i Salut Pública”. Per este motiu, agraeïx a totes les persones i entitats que l’hagen feta possible.

Majorals i majorales, a tocant de la Dama, Merixell Melet i l'Homenatge, Andres Serrat i M.Dolores Senar, van preparar divendres al matí la foguerà i van guarnir també l'altar dedicat al sant. Ja per la tarde es va cremar el dimoni i va començar la primera cavalcada de carros i cavalls amb les típiques lloes, que va recòrrer els principals carrers de la població.

El segon dia de la festa arribava dissabte i s'iniciava amb la missa solemne en honor a Sant Antoni Abat, oficiada pel consiliari mossèn Carlos García Talarn. Tot seguit es van entregar els premis als xiquets i xiquetes guanyadors del Concurs Escolar de Dibuix i Lloes i es va fer la rifa del cavall, la cistella i el porquet.

Però, sense dubte, un dels moments més esperats del segon dia de la celebració, va ser com, cada any, la benedicció d'animals. Grans i menuts van apropar-se fins la plaça Sant Bartomeu amb les seues mascotes.

A continuació, la confraria va aprofitar per fer l'entrega de coquetes, que enguany ha sigut en mà. Per la tarde, gran ambient també en la segona cavalcada del dissabte 22 de gener, dia dedicat a l'Homenatge.

La Confraria de Sant de Sant Antoni,
satisfeta, amb la Festa 2022