La Confraria de Sant Antoni es prepara per viure la festa el proper cap de setmana

La cistella de la Festa 2022
16 enero, 2022
La Confraria de Sant de Sant Antoni, satisfeta, amb la Festa 2022
24 enero, 2022

La Confraria de Sant Antoni es prepara per viure la festa el proper cap de setmana

La Confraria de Sant Antoni Abat de Benicarló ja ho té tot enllestit per a celebrar la festa el proper cap de setmana 21 i 22 de gener. El passat divendres va inaugurar al MUCBE una exposició sobre la celebració, mentre que dissabte va confeccionar el dimoni i va fer una embolicà simbòlica.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la Dama, Meritxell Melet Arin, el president, Juan Antonio Llorach i l'Homenatge format per Andrés Serrat i María Dolores Senar, van presidir la inauguració de l’exposició, a tocant dels majorals i majorales i la resta d'amics que van acompanyar l’entitat. “La mostra que hem preparat es podrà visitar al Mucbe fins el dia 30 de gener. En ella es poden veure els moments més destacats de la nostra celebració, com la foguera, les cavalcades o la benedicció, però també es poden admirar instants de festes passades, els dibuixos i lloes, guanyadors i finalistes, dels concursos escolars d’enguany o descobrir la recepta de les coquetes, la qual hem compartit per primera vegada”, tal i com va destacar el majoral encarregat de l’exposició, Miguel Ángel Grasa.

Tot seguit de l’acte inaugural, el consiliari, Mossèn Carlos Garcia Talarn, va beneir les coquetes en la seu de la confraria..

Repartiment de coquetes.

La confraria ha informat que degut a la pandèmia no hi haurà llançament de coquetes. “El repartiment a la població serà, en mà, dissabte 22 a la plaça Sant Bartomeu, tot just després de la benedicció, l'entrega de premis i el sorteig. Farem, tant repartiment per a les persones que porten a beneir als seus animalets, com per als assistents que vullguen emportar-se una coqueta”, ha detallat el secretari de l’entitat, Víctor Cerdá.

Dimoni confeccionat.

A més a més, des d’aquest cap de setmana la confraria té ja enllestit el dimoni per a la foguerà del proper divendres 21 de gener, acte previ a les cavalcades que tindran lloc també divendres i dissabte i en les quals es recitaran les típiques lloes.

Com cada any, els usuaris del Centre Ocupacional IVASS han confeccionat el cap del dimoni i Pirotècnia Tomás s’ha encarregat del material pirotècnic. A més a més, el passat dissabte es van acabar d'embolicar les coques.

Ara només quede esperar a que la festa comence el proper divendres. La confraria convida a la població a participar amb responsabilitat i acomplint totes les mesures de seguretat.

 

Té confeccionat el dimoni de la foguerà i
repartirà les coquetes en mà