La Confraria de Sant Antoni, preparada per a la seua setmana gran

S’OBRI EL TERMINI PER PARTICIPAR EN LA FIRA DE SANT ANTONI 2019
15 octubre, 2019
Premiats de la Rifa de Sant Antoni
28 enero, 2020

Amb el multitudinari sopar de gala del dissabte 19 de gener, la Confraria de Sant Antoni de Benicarló obre la gran setmana de la celebració que culminarà amb els actes centrals de divendres 17 i dissabte 18 de gener.

Dissabte 10 de gener a la nit es va viure el sopar de germanor que va tindre com a protagonistes a la Dama 2020, María Taus Piñana i l’Homenatge 2020, Llorenç Foix i Mª José González.

Al seu costat, les dos parelles de majorals que es van acomiadar: José Luís Fandos i Elena Piñana i Vicent Delshorts i Beatriz Sorlí, als quals la confraria agraeix l'esforç i dedicació d'estos 4 anys. També es va donar la benvinguda a les tres noves parelles de majorals: Víctor Cerdá Blasco i Mª Carmen Clavel Miravet, Víctor Gil Gil i Sonia Moliner Roca, així com Miguel Ángel Grasa Cabrero i Eva Marín Nieto.

Recolzats pels presidents de la Confraria, Juan José Marzá Caldés i Jéssica Troncho Bellés, així com per la resta de majorals i majorales, van gaudir d’una nit plena d’emocions que dóna el tret de sortida als principals actes d’esta Festivitat d’Interès Turístic Provincial.

Dies grans

El president Juan José Marzá convida “a benicarlandos i visitants a participar en tots els actes programats i a viure intensament esta festa tan arrelada i tan nostra”. Així, dijous 16 de gener la Dama María Taus i les Majorales repartiran coquetes en els centre escolars de la població i diversos organismes. Pel que fa als dies grans de la celebració, divendres a partir de les 10 del matí es prepararà l’altar a la plaça de Sant Bartomeu i la foguera amb el dimoni, que s’encendrà a partir de les 19 hores. Tot seguit tindrà lloc la primera de les cavalcades amb sèrie de típiques lloes i llançament de coquetes.

Dissabte 18 de gener a partir de les 11 del matí, la missa i la benedicció d’animals centraran els actes, i a les 12 s’entregaran els premis del Concurs Escolar de lloes i dibuix. A continuació es sortejarà la tradicional cistella, el porquet i el cavall. Ja per la tarde, a partir de les 18, arribarà la segona de les cavalcades amb la sèrie de típiques lloes i llançament de coquetes. Durant el recorregut es farà l’homenatge a Llorenç Foix i a Mª José González per la seua aportació a la festa.

Tancarà la celebració 2020, el gran ball a l’envelat de la Plaça Constitució, a càrrec de l’Orquestra Magia Negra, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benicarló i la Junta Local Fallera.

Amb el multitudinari sopar de gala del dissabte 19 de gener, la Confraria de Sant Antoni de Benicarló obre la gran setmana de la celebració que culminarà amb els actes centrals de divendres 17 i dissabte 18 de gener.