2021, el Sant Antoni de Benicarló més virtual

Premiats de la Rifa de Sant Antoni 2021
17 enero, 2021

448 animalets participen en la benedicció online

La pandèmia no ha permès que la Festa de Sant Antoni de Benicarló 2021 celebrara els actes més multitudinaris, però la confraria traslladava la celebració a les xarxes socials, organitzant un recorregut de lloes i una benedicció virtual en la qual es van beneir 448 animalets.

En el dia de la festivitat de Sant Antoni, 17 de gener, els majorals i majorales assistien a la missa de les 11 del matí, que oficiada pel consiliari, mossèn Carlos García Talarn, es feia en honor al sant. En l’altar, un emotiu record al majoral Roberto Cornelles, que va faltar el 2019.

A tocant dels majorals i majorales, la dama 2020, Maria Taus i la jove que estava previst representara la confraria en la festa 2021 , Meritxell Melet, assistien també a la celebració religiosa. A més, van acompanyar la confraria, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles Ferrando, el jutge de Pau, Joan Ferré Querol, així com representants dels diferents partits polítics.

En acabar la missa, es feia entrega, a porta tancada i sense públic, dels premis del Concurs de Dibuix i Lloes als jardins del Centre Cultural Convent de Sant Francesc (MUCBE). Els xiquets i xiquetes premiats rebien els diplomes que els acrediten com a guanyadors, uns diplomes, gentilesa de Caixa Benicarló. Pel que fa al concurs de dibuix eren premiats: Martí Pau Sancho, Miguel Alejandro Denegri Traver, Nuria Gumbau Arrufat, Amir Lakhdi. Blai Compte Gellida i Laia Rico Compte. Per la seua banda, Raquel Navarro Martínez, Laia Agut Espinosa i Daniela Cucala López rebien els guardons pel concurs de lloes.

Els treballs guanyadors del concurs d ́enguany i les mencions especials poden veure’s en una exposició a la capella del Mucbe que romandrà oberta tot el mes de gener. La mostra inclou també un diorama de playmòbils a càrrec del Joc de la Vida.

Festa virtual

El Sant Antoni 2021 a Benicarló tenia més caire virtual que mai. La confraria traslladava la festa al seu perfil de facebook. “El dissabte vam llançar 5 coets, per cadascuna de les lloes que vam publicar a les nostres xarxes socials entre les 7 i les 8 de la tarde . El nostre agraïment a Carlos Llopis, Bea Sorlí, Marcos Forés, i el xiquet Marc Martín Segarra per ajudar-nos, amb les seues lloes, a fer un recorregut per les principals parades de la nostra cavalcada, punts habituals on diem lloes en les cavalcades: l’Ajuntament, el carrer Crist de la Mar, el Mercat, el carrer Sant Antoni o davant de l’actual seu al carrer la Pau”, explicava el president, Juan Antonio Llorach Ballester.

La confraria també organitzava una benedicció virtual amb una gran acollida. Gairebé 300 eren les fotos de seguidors de la festa de Sant Antoni que compartien instantànies de les seues mascotes. En total, 448 animalets participaven en esta benedicció online.

 
 

Finalment, el president de la confraria Juan Antonio Llorach Ballester, agraïa “el suport als patrocinadors en este any tan complicat i al personal docent i a l’alumnat que han participat en els concursos. També als mitjans de comunicació que sempre ens recolzen i a la població, en general, que un any més han mostrat la seua estima per la nostra festa”. Llorach es mostrava molt il·lusionat “en poder tornar a gaudir tots junts, plenament, del Sant Antoni 2022”.

Tot i que en la Festa de Sant Antoni de Benicarló 2021 no s’han celebrat els actes més multitudinaris, la confraria ha traslladat la festa a les xarxes socials, organitzant un recorregut de lloes i una benedicció virtual en qual han participat 448 animalets.